2008-08-17 4 浏览
琴日去左food expo,...一路去pier前满心欢喜,好期待食XTC既雪糕$33/2SCOOPS 印象中之前试过$27架!贵左咁多既?不过好味就算啦香橙燕麦葡萄干橙味食得到不过唔突出,几好,唔会抢味(否则橙既味道好浓烈)燕麦系食到佢既口感但系食唔到佢阵味,相信唔食燕麦既人都接受到葡萄干好涨好大粒,但系甜左少少草莓雪芭唔会话冻到牙软兼头痛,有果味唔药水,真材实料,呢个系令我一直都好钟意XTC既sorbetto既原因~朋友食薄荷朱古力味起初见佢个雪糕既色唔系蓝绿色都有d奇怪,因为平时食开果d(cheap d果d)系蓝绿色既而佢呢个系白色雪糕球,有朱古力碎同薄荷叶,感觉好天然而朋友亦大赞我呢个香橙燕麦葡萄干味既gelato!另外,每次黎呢间XTC,店员都好乐意比人试食,试/买都开心D而个杯雪糕都毕得好大杯,好开心
不过好味就算啦

香橙燕麦葡萄干
橙味食得到不过唔突出,几好,唔会抢味(否则橙既味道好浓烈)
葡萄干好涨好大粒,但系甜左少少

草莓雪芭

朋友食薄荷朱古力味
而佢呢个系白色雪糕球,有朱古力碎同薄荷叶,感觉好天然
而朋友亦大赞我呢个香橙燕麦葡萄干味既gelato!

而个杯雪糕都毕得好大杯,好开心