2019-07-12
如心艾朗酒店的forte,晚上的半自助晚餐,CP值高,而且用OpenRice apps仲有折,好抵食!半自助晚餐价钱(平日$448)所谓半自助晚餐,就系除左主菜之外,其他食物系自助形式,任食的!冷盘的沙律凉菜系列:Buffet必备寿司、刺身,及冻海鲜:冻虾非常弹牙,一攞再攞。鲍鱼有鲜味。中汤有惊喜,呢个系椰子雪耳炖猪骨,好滋润。主菜有好多选择,有肉食亦有蒸鱼,最后我地两个食肉兽都order左牛扒。宫崎和牛西冷扒(A4级)(+$200)日本和牛,油脂丰富,肉质腍滑。澳洲和牛肉眼扒(M4级)(+$200)澳洲肉眼,则好有肉味,两款和牛各有特色。配搭牛扒的酱料有好多,最好食系盐同mustard呢!全晚餐厅会不定时提供特色美食,例如白酒煮蚬、咖喱大虾、芝士炒意粉、辣酒煮花螺及雷沙汤圆。手快有手慢冇,所以我成日都攞唔切,哈哈。甜品都一样精彩,有Haagen Dazs雪糕、朱古力喷泉、生果、迷你cakes等等。我最钟意系黑糖和果子及黑森林蛋糕呢!
半自助晚餐价钱(平日$448)
冷盘的沙律凉菜系列:
Buffet必备寿司、刺身,及冻海鲜:
冻虾非常弹牙,一攞再攞。
鲍鱼有鲜味。
中汤有惊喜,呢个系椰子雪耳炖猪骨,好滋润。
宫崎和牛西冷扒(A4级)(+$200)
日本和牛,油脂丰富,肉质腍滑。
澳洲和牛肉眼扒(M4级)(+$200)
澳洲肉眼,则好有肉味,两款和牛各有特色。
配搭牛扒的酱料有好多,最好食系盐同mustard呢!