2015-08-17 1266 浏览
又黎呢到食lunch,上次食左东京Tokyo热汤面,今次就try try 个冻面先,叫Hoi An 会安($98)个底系出面好少会食到既魔芋丝,加埋酸酸甜甜,类似泰式同越式既汁,仲有腌左既青瓜丝,萝卜丝,非常醒晨再加d花生碎,炸葱头脆脆令到佢有更多口感同香。提提大家入面有超多莞茜同蒜,唔钟意就记得走喇。面头有件大大旧既三文鱼,用云呢拿处理过,半生熟,入口即溶,超嫩,完全系我最想要既texture。如果三文鱼唔新鲜,一定会有d腥,但系佢就一d都冇喇。不过佢d芝麻酱太浓味,cum 左三文鱼既云呢拿味。Foxtail & Broomcorn 标榜冇味精,但唔知系唔系太多蒜同鱼露,食完后好口渴呀!!要饮番好多水!呢一点可以搞搞佢