2015-06-13 663 浏览
今日80后既lunch就去左foxtail! 呢间铺头专食面 。一入到去哗我以为自己入左间西餐厅!佢既装修用左好多镜面,以湖水蓝为主色,坐得几舒服。虽然我入去既时候唔系话好多人,但我谂就算full哂时都应该唔会话坐得迫。有8-10种面比你拣,话多唔话,话少唔少咁啦。我今日拣左tokyo 面。呢个面底就好似拉面咁,汤就好似系鸡汤。配上温泉蛋,木耳,芫茜,大葱,冬菇同埋牛肋骨既料。食出黎感觉唔错,汤底好清好清,因为佢标榜冇味精!冬菇唔算好多,得几块,但系好滑好滑。佢个牛肋骨炆到好淋好淋,但都唔会一咬就散,亦都唔多肥肉系上面。木耳条爽脆。一碗面70-90蚊左右,份量充足,够食饱一个男人!头先讲到以为自己入左西餐厅,原来呢间铺既老细真系外国人黎!老细系瑞士人!佢就想做亚洲既面但系又想迎合西式市场,话哂间铺头系上环,多d外国人。但我觉得对香港人都系另一种尝试,试下d唔同既面!你知啦打工仔食lunch唔系饭就面架啦!Foxtail & Broomcorn上环苏杭街84号地下

Foxtail & Broomcorn

上环苏杭街84号地下