2021-08-22
有得饮酒嘅日子,真系要饮,暂时逃到那迷迷蒙蒙的半醉时刻。上网见到间串烧有得$168可以任饮清酒、梅酒,立即叫埋朋友一齐happy Friday!入餐厅就觉得好日本,因为挂满哂日式旗仔做装饰,扮下伪旅行都好~食物选择都多,海鲜鸡牛猪、炸物等等都有,贪心嘅人有福了!风味焗蚝四食 $99(图中为两份):一份有四只,有柚子酱、黑松露酱、明太子酱及蒜蓉四款口味各一件,风味各有不同,微微的酸、黑松露的香、明太子酱的creamy、蒜蓉的惹味,款款都各有特色。焗三式日本元贝 $78:有蒜蓉、黑松露酱及明太子酱,元贝都算鲜甜,不过我钟意食蚝多啲。烧日本和牛粒 $36/串、烧牛舌 $38 /串、烧顶级牛小排串 $48 /串:牛肉选择都好多,烧得刚刚好。烧多春鱼 $48:一份有5条,多春又香口。蜂蜜鱼腐烧 $25/串:入口有甜蜜蜂蜜味,同鱼腐好夹。汁烧鸡肝 $18:绵密无腥味,配搭甜甜咸咸酱汁。烧油甘鱼鲛 $78:鱼肉嫩滑肥美带油香,外皮烧至香脆。烧羊柳 $20 /串、烧羊架 $38 /串:味道唔会太膻,可以一试。清酒煮蚬 $48闻到酒香,蚬肉胀卜卜,食落都几鲜甜。烧日本鸡泡鱼 $38:每次去日式餐厅都会叫
烧多春鱼 $48:一份有5条,多春又香口。
蜂蜜鱼腐烧 $25/串:入口有甜蜜蜂蜜味,同鱼腐好夹。
汁烧鸡肝 $18:绵密无腥味,配搭甜甜咸咸酱汁。
烧油甘鱼鲛 $78:鱼肉嫩滑肥美带油香,外皮烧至香脆。
清酒煮蚬 $48
闻到酒香,蚬肉胀卜卜,食落都几鲜甜。
烧日本鸡泡鱼 $38:每次去日式餐厅都会叫一碟,佐酒一流。
野菜广岛蚝锅 $98:饮完酒,当然要食啲热嘢,锅有肥美广岛蚝、菜、金菇等等,够哂暖胃嘢。
麻辣牛舌 $48:份量比想像中多,当冷盘食,蘸少少秘制酱汁加添惹味。
烧鲭鱼 $48:唔会烧得太干身,口感较软身。
烧菠萝 $22:菠萝烧一烧,甜味更突出,可以当甜品食。
任饮真系好抵,推介畀饮得之人!
柚子茶、柠檬茶 各$28:唔饮酒可以拣无酒精饮品,超大杯!