2023-06-13 65 浏览
🥰又来到一个星期嘅开始啦,即系话又要返工了,打工人当然要对自己好啲啦!想放工之后食个靓饭,但系又唔想成千蚊成千蚊咁样洗?呢度就啱晒你啦! @sole_hk 呢度真系超级有特色,每次嚟到都会有来自唔同产地嘅靓靓蕃茄俾大家开开胃,呢个价钱有咁贴心嘅服务,真系太开心啦!。Soup呢度有两款汤,可以选择,分别系经典法式洋蒽汤,同埋是日餐汤。我认为洋葱汤喺呢度嘅必食招牌,里面有浸满汤汁嘅芝士法包,每一啖都系满满嘅洋葱,简直系洋葱精华!我哋仲嗌咗是日餐汤嚟试吓,今日系南瓜汤,真系非常浓郁嘅南瓜味,非常rich and creamy, 口感非常顺滑。。appetizers呢度嘅appetizers不嬲都有唔同嘅选择,可以喺六款入边选择四款咁多!例如有风干牛肉,轻煎腌制剑鱼,蜜糖芥末籽香草虾等等,全部都好吸引!唔只选择多,质素仲非常高添!。mains主菜方面都系四款入边拣两款,每一款都系authentic 嘅法国菜!慢煮牛面颊配忌廉薯蓉伴牛肉汁呢个系我今日最钟意嘅MVP!其他餐厅食嘅慢煮牛肉唔多唔少都会有啲干。但系喺呢度食咗第一啖,已经令我好惊喜!我真系从来未食过咁tender 又未到丰富嘅牛面颊!配
🥰

。Soup

。appetizers

。mains

慢煮牛面颊配忌廉薯蓉伴牛肉汁

呢个系我今日最钟意嘅MVP!其他餐厅食嘅慢煮牛肉唔多唔少都会有啲干。但系喺呢度食咗第一啖,已经令我好惊喜!我真系从来未食过咁tender 又未到丰富嘅牛面颊!配上薯蓉,同埋特别调制嘅酱汁,简直系绝配!

炭烤澳洲羊扒配普罗旺斯田园鲜蔬

呢一个都好出色,烤得啱啱好嘅羊扒口感非常完美,香喷喷嘅肉汁被激发出嚟!每一啖都系一个享受,唔只咁添啊,呢度全部都系选用高质羊扒,食过返寻味!

。dessert
委内瑞拉特浓朱古力蛋糕

今次食嘅蛋糕系法国传统甜品,除咗有朱古力嘅香醇,仲有云呢拿忌廉嘅甜蜜,真系好夹,口感仲有啲似泡芙,系一个非常好嘅体验。