2024-06-23
今晚同我亲爱的老公拍拖浪漫一下 拣咗法式fine dining 拣咗呢一间隐世嘅精致法国菜餐厅 觉得啲嘢食好精致 装修又高级浪漫Menu今日上面嘢食好多选择 我哋都拣咗呢一个$1188 Set dinner 内容都好丰富 $1188 六道菜⭐鱼子酱带子刺身 带子好新鲜 伴碟泡泡🫧 感觉高级⭐法式活澳洲龙虾浓汤 新鲜龙虾味好重🦞 味道好浓郁creamy⭐法国传统有机慢煮鸡胸沙律 感觉健康 鸡肉好嫩滑🥗⭐法国特级鹅肝多士 鹅肝份量好多 啖啖肉 油脂好重 配上多士🍞 同埋士多啤梨🍓感觉开胃⭐日本A5顶级飞禅和牛肉眼实属佳作🍖 牛肉好靓啖啖肉 成油脂分泌平均成嚿肉 牛肉味好浓好新鲜 配上特制酱汁好好食 🥩伴碟亦都非常漂亮 🍽有鲜芦笋 薯蓉等等⭐黑松露薏米饭 用个贝壳上 真系好矜贵 又漂亮高级 新鲜带子 配上黑松露 味道丰富 个薏米饭好creamy⭐法式红酒炖梨雪葩系法式传统甜品 我好欣赏 雪梨用红酒煮到好淋 中间sorbet 非常之清甜 个甜品好夹又唔会太油腻太甜 🍧🍐🍷法国红酒 配上主菜🍷 牛肉 真系 真系 好夹 浪漫晚餐配送红酒真系绝配主菜真系好好食💕配菜 伴碟有好多装饰花 颜色感觉好
$1188 六道菜
🍷法国红酒
主菜真系好好食💕
配菜 伴碟有好多装饰花 颜色感觉好浪漫高级
牛柳🥩煎到啱啱好
配上红酒 Sorbetto 🍷真系好夹 食牛扒倾下偈 饮啖红酒 真系好享受
📯呢度坐得好舒服咁个好relax 🍽装修高级 嘢食如艺术品一般 非常精致 🎨