2024-09-20 145 浏览
今次试咗4样野~fresh oysters,lobster bisque,lobster roll,同埋surf n turf😋首先讲吓个龙虾汤,觉得味道偏咸,冇乜特别,不过入边都有旧龙虾肉。跟住就系个生蚝,佢嘅外貌虽然生得有啲样衰,但系都新鲜嘅,有矿物质味同埋本身嘅鲜味。然后就要讲吓两大重点🤤,龙虾包同埋龙虾加牛扒💗,龙虾包上面放咗好龙虾肉,仲有啲沙律酱西芹粒等等嘅衬托,令到成个包好fresh,又有口感💖。第二个重点就系𠮶个煎龙虾同牛扒🫶🏻,龙虾好新鲜一放入口有浓浓嘅海水味同埋龙虾本身嘅味道,调味偏nature,带出主角本身嘅味道,虾头有膏,肉质弹牙,略嫌唔够嫩;牛扒方面,叫咗5成熟,厚身大大块有惊喜,调味啱啱好,每一啖都有浓厚嘅牛味,唔会柴口,加埋芥末酱冲击味蕾,好满足。个薯条配菜都要赞下😂,佢冇乜盐嘅调味,食得返薯仔本身嘅香味😋😋总结,好钟意食个龙虾包同埋煎龙虾牛扒🥰🦞,价钱唔系特别贵,但系有水准,性价比ok! 值得一试
,lobster roll,同埋surf n turf😋

2024-09-19
  • Lobster  roll