2011-02-26
行完IKEA, 为食嘅妈咪又话要食froyo好耐冇去yomama食过睇openrice啲人话yomama偏酸, 啱晒我钟意食酸froyo嘅人去到都几多人坐系度食, 本身稔住同mammy share一个但系为食嘅妈咪话要自己要一个所以每人要个regular, 家姐同佢男朋友要large, 我要咗original+granola+condensed milk未试过加condensed milk, 但系一路都已经好想试但系结论系.....condensed milk竟然冇味!水奶白色, 得好微嘅甜味, granola盖过埋佢𠮶小小嘅甜所以冇味, 可以唔试$33 ok唔贵酸度啱啱好, 我钟意, 唔会好酸, 唔甜, 奶味唔重食完唔会好滞细佬要green tea味+芒果+绵花糖我唔敢试绿茶味, 怕个combination会好怪, 但系试咗细佬少少, 绿茶味好自然, 唔苦, 几好味下次食先妈咪要original+coco pops+ granoia+blueberries原本froyo加choco pops咁好味! 脆脆地唔会太甜, 好榇呀家姐嘅large要original+double oreo+
好耐冇去yomama食过
但系为食嘅妈咪话要自己要一个
所以每人要个regular, 家姐同佢男朋友要large,
但系结论系.....condensed milk竟然冇味!
所以冇味, 可以唔试
$33 ok唔贵
酸度啱啱好, 我钟意, 唔会好酸, 唔甜, 奶味唔重
食完唔会好滞
我唔敢试绿茶味, 怕个combination会好怪,
但系试咗细佬少少, 绿茶味好自然, 唔苦, 几好味
下次食先
佢地真系好贪心!! 家姐话要double oreo, 即两个toppings嘅oreo分量
oreo系oreo碎
呢度啲honey好味过smile啲manuka honey好多
唔会咁甜, 似番honey啲
但系杯实在太heavy同多喇
家姐好甜所以好钟意
食完就走lu...
yomama 系我继yogurtime之后最钟意嘅froyo