2017-11-15 602 浏览
又系同老婆试新甜品嘅时候喇!LEE间雪糕店每次经过都系咁多人围住个厨窗,今日忍唔住去试下先,佢唔系普通雪糕,系乳酪雪糕,望下个厨窗已经好开心,点解咁讲,咪就系老婆个"喂"食样啰,杯杯都话靓,杯杯都话想试,又话朱古力,又话水果咁,为咗快快手手,我就帮佢决定咗,点解佢愿意,哼!只要你同佢讲下次再嚟过,佢就一定肯,但唔好唔记得就得,唔系… 会日日提住你。我个人应为由于乳酪系酸嘅,一定要系衬水果先系最夹,反而朱古力系浓味道的,我怕抢咗乳酪嘅味道,所以谂都唔洗谂就拣咗"FRUITY FRUITY",不论图片/厨窗定系实物,制成品都系一样咁靓,味道真系Good,酸酸甜甜,好得,冻到冰嘅水果,一样好正。

2017-09-30