2021-06-10 515 浏览
钟意嚟油尖旺嘅朋友,相信对佐敦嘅逸东酒店都唔会陌生,佢有一层地下嘅food court,占地好大而且餐厅嘅选择好多,我都可以话系座上客。今日同朋友嚟先行一个圈,再选择我哋钟意食嘅嘢。行到最角落头呢一间越南餐厅,店员同我哋讲有新嘅晚餐餐单,见佢都好抵食,于是我哋就试一试啦。美国安格斯生牛肉粉$65加$16就有升级套餐:春卷、沙律、冻柠茶食越南餐,生牛肉粉一定走唔甩啦。呢一度嘅生牛肉粉充满九层塔嘅芳香,加一啲指天椒,食出嚟嘅汤都系鲜甜浓郁,洋葱超级多,而且带有淡淡嘅牛骨香气,但却唔油唔腻;河粉细细条又滑又香软,而且牛肉片冇渣又带甜味。软壳蟹牛油果沙律呢排食得太多嘢,食个沙律清一清肠胃都系一个唔错嘅选择。净系睇佢嘅颜色卖相都已经非常开胃,同吸引。最钟意佢衬有一啲木瓜丝萝卜丝青瓜丝嘅沙律;带有东南亚特色。而且佢既边炸软壳蟹香脆啖啖肉,配埋爽口嘅沙律菜同埋入口即溶嘅牛油果,实在回味无穷。自家制手打虾饼哗一上枱已经发现,佢唔系用现成嘅虾饼,而系自家制嘅手工虾饼,实在唔简单。我朋友话呢一杯咸零梳打非常好味,又酸又咸,开脑醒胃!虾饼Q弹鲜味,而且两面都炸到黄金脆口,配搭埋甜酸辣酱同埋佢嘅自家沙律辣酱,

美国安格斯生牛肉粉$65
加$16就有升级套餐:春卷、沙律、冻柠茶
食越南餐,生牛肉粉一定走唔甩啦。

软壳蟹牛油果沙律
呢排食得太多嘢,食个沙律清一清肠胃都系一个唔错嘅选择。

自家制手打虾饼
我朋友话呢一杯咸零梳打非常好味,又酸又咸,开脑醒胃!

虾饼Q弹鲜味,而且两面都炸到黄金脆口,配搭埋甜酸辣酱同埋佢嘅自家沙律辣酱,都系好好味道嘅。见唔见到佢一粒粒嘅虾肉啊,真系食到唔停口啊!
2021-06-08