✨✨✨✨✨✨✨✨@backdoorbarhk 好似系我近半年食过最好食嘅bar & restaurant ,都几有惊喜因为由意粉到每串串烧嘅调味同口感都处理得唔错✨绝对可以食饭饮酒直落🎊👯‍♀️诺士佛台近mira条楼梯一落就见到呢间bar & restaurant,值得一提佢啲interior deisgn,see every details of the word “backdoor” !! 见到有staff打开先知墙身做咗隐藏式入墙柜,仲有见到”backdoor”由灯光配合凸出部分嘅3D视觉设计,仲喺「门」到挂咗个福字😂 成个deisgn格调~果然诺士佛台嘅bar装修都各有特色,系另类战场😂✨讲翻嘢食同酒✨🍹👨🏻‍🍳🤳🏻薯条配自家芥末松露酱❤️‍🔥因为玩左成日真系非常肚饿😂,我地一坐低就嗌左呢份黑松露薯条,然后先慢慢睇餐牌;薯条黎到系热辣辣,食得出系即炸~配有茄汁同黑松露酱,属于粗薯条嘅口感,外脆内软。👨🏻‍🍳🤳🏻脆皮鸭胸明太子忌廉意大利粉❤️‍🔥呢个意粉绝对有惊喜!! 意粉用扁意粉制作,软硬度适中,明太子酱汁酸酸地嘅口感同意粉嘅味道非常夹! 唔会有粉、汁分离嘅感觉。鸭胸都非常出色,皮脆
✨✨✨✨✨✨✨✨

@backdoorbarhk

讲翻嘢食同酒✨🍹

👨🏻‍🍳🤳🏻薯条配自家芥末松露酱❤️‍🔥

👨🏻‍🍳🤳🏻脆皮鸭胸明太子忌廉意大利粉❤️‍🔥
呢个意粉绝对有惊喜!! 意粉用扁意粉制作,软硬度适中,明太子酱汁酸酸地嘅口感同意粉嘅味道非常夹! 唔会有粉、汁分离嘅感觉。鸭胸都非常出色,皮脆而唔肥腻,鸭胸肉好嫩口,唔似系平价嘅急冻鸭胸肉。

👨🏻‍🍳🤳🏻Strawberry Sour Cocktail
一杯几出色嘅cocktail,因为唔算特别钟意重酒精味嘅cocktail,所以呢杯就好适合我饮,入口会有淡淡的士多啤梨味,面有一层泡沫,令整体口感以及香味都更加丰富左🍓

👨🏻‍🍳🤳🏻一本脆肉瓜串 ❤️
保留到好多汁但唔会有太过生嘅口感~🫶🏻

👨🏻‍🍳🤳🏻十三味烧豆卜❤️
烧到表面金金脆脆,有啲似食脆嘅香口零食,又有豆香味同少少水分✨

👨🏻‍🍳🤳🏻西元烧鸡软骨串 ❤️
本身都几钟意食鸡软骨,呢间香料味几丰富好食😍

👨🏻‍🍳🤳🏻匠烧鲜冬菇串 ❤️
烧到好入味嘅冬菇串! 有菇味之余香辣嘅香料味都配搭好好味,值得推介🥹

👨🏻‍🍳🤳🏻柚子黑椒鸡肾串 ❤️
食过好多地方嘅鸡肾都会烧到太干,呢度做得出色嘅地方就系烧熟之余保持到佢弹牙嘅口感~

👨🏻‍🍳🤳🏻龙田鸡中翼串 ❤️‍🔥
表皮烧到香酥脆口,冇特别摆好重嘅调味,所以特别食得到炭烧香脆嘅味道,仲好贴心地将鸡翼拆开左方便食用~

👨🏻‍🍳🤳🏻蒜油酱烧冲绳五花肉串 ❤️‍🔥
五花肉唔会好“鞋”已经算难得,酱烧嘅处理令佢多左肉汁之余唔会有猪骚味~

全部都有心心因为真系好食~推荐大家去下😚
  • 鸭胸意粉