2024-07-22
对我黎讲, 呢间餐厅都保留得到昔日香港同英式气质既合体而吸引我要不只一次到访回味既原因, 而且美食都有我最爱既fushion 元素- 有西式既卖相, 但同时食得出有香港人所熟识既味道, 例如我所选饮既 系一个cocktail, 但只系做既过程同用既香料同酒做到好似食开既醉鸡会闻到同饮到既花雕酒味,所以到第二次带闺蜜来时,连佢都饮我呢个诚意推介既花雕鸡同表示满意。至于美食:第一次到访就是特别爱上了滑滑的鸡肉 (慢煮美国鸡胸,椰香银鱼泡沫),咬落去肉质超柔软,简直就系屋企都整唔到咁好食😍😍另外我最钟意就系好似北京片皮鸭口感咁既西班牙黑毛猪卷包同甜酱,成日好想食片皮鸭既我表示近似既口感同咁精致既外形,我真系超乐意照单全收😍😍😍到第二回到访同闺蜜去时, 我第二次一样有食
到第二回到访同闺蜜去时, 我第二次一样有食[月见免治鸡肉三食, 因为闺蜜见到避风塘加入左喺呢个咁和风既tapas 系列觉得好特别, 但又同个蛋黄汁好match
上次来时, 见到menu 中一个咁fushion 既煲仔饭已经觉得好吸引, 但更有趣既系西班牙黑毛猪鱿鱼咸蛋黄煲仔饭加左甜豉油一样做到最traditional 港式煲仔饭既效果
总结晒一句: 呢度就系我心目中既fushion 控既天堂, 一个小小既隐世小店酒吧, 可以将港式烧味, 煲仔饭既元素combine 去西式既outlook 同制作过程而变得每次去到都可以有惊喜