2022-09-03 292 浏览
今日同友人去咗铜锣湾依间Little bao食🤩一直bookmark咗好想试终于今日试到😚星期六日铜锣湾都系比较多人,所以个场都几full,好彩我哋walk in都有位。今次叫咗比较signature嘅Pork belly bao $88同埋teriyaki chicken bao $99个pork belly bao好juicy! 用慢煮方式煮到啲肉好腍,啲肥肥都唔会好胶🤣食完都唔会觉得漏!!因为有个大葱紫苏叶沙律酸酸地,一斋食就balance番个味。佢个汁都好岀色,系芝麻酱加海鲜茄汁🍅加上个包好软熟,亦都本身带有啲啲甜味,所以口味上好balanced👍🏻 teriyaki chicken bao系即叫即炸,所以一嚟到食系热辣辣,但同prok belly bao一样好juicy同唔会太漏因为有青瓜沙律系到就清新啲!!佢用芥末沙律酱配个照烧汁都好夹!本身谂住叫多几样signature小食试下但仲有第二round就唯有留番下次再试😢真可惜🤥

Pork  Belly  Bao

2022-09-03