2020-03-09 1270 浏览
今日约左朋友去铜锣湾食饭,佢中意食中菜,咁岩search到间系利园3期既中菜就去试下啦😋餐厅系入商场转左既basement,第一次行入去我miss左见唔到😂但一入到去就觉得好靓,系有少少摩洛哥风格。入到去会见到有2个area,一边系吧台一边系座位。原来呢度有happy hour时段,就算唔系食dinner都可以系度饮下酒chill下🤣食物方面:呢道牛脸颊肉好好食,中间系夹住几件西瓜,每次就一片肉加一片西瓜咁食。但个辣汁系最精华既部分,朋友中意到想用个汁黎送饭😂❤️❤️❤️❤️❤️好欣赏呢个烟薰蛋既碟,衬哂个主题🤣中间蛋黄变左个啫喱又有d似皮蛋既texture,好得意😛👍🏻呢个黑松露炒饭就有少少咸左d黑砖豆腐都系呢间餐厅推介菜之一,外面系咸咸地脆皮入面就系豆腐😋好惹味棉花泡饭,汤既味道相对较清甜,不过表面蒜粒太多,盖左少少个清汤味。甜品就相对无小菜咁多花款fusion, 我就拣左个蜜瓜玉露,蜜瓜肉比较少,但都好好味😌我认为小菜比主菜较岀色同埋独特风格好强😊无论味道同摆盘👍🏻👍🏻唯一唔满意地方系部分侍应较为未注意我地未食完就想快d收走我地只碟。

食物方面:

呢个黑松露炒饭就有少少咸左d