2018-12-30 312 浏览
是日经openrice订左位,正价菜单有85折,去到唔洗等,直接入得。间铺装修得几靓,有港式壁画,好特别。食物方面除左一般西餐外,都有啲fusion,加左港式元素系入边,几特别。因为想食下fusion野,我点左皇牌卡邦拿拉沙河粉,一开始以为上错左,点知原来同网上睇到既有啲唔同,问店员先知系岩既。佢摆盘都好西式,其实佢煮法都系好西式,估唔到卡邦尼同河粉甘夹,不过佢有改良到,冇话好重芝士味,系白汁黎,啲菇同青红椒都好好食。河粉好挂汁,甘煮原来好夹好好食。朋友点左黑松露鸡肉意大利饭,我试左啖,有惊喜呀,估唔到会甘高质。果饭好香松露味,好creamy,好食。点左杯特饮叫我的宣言,即系白桃玫瑰蓝碟花冻饮,卖相好靓,搞完之后杯野系粉紫色都好靓。睇得之余仲饮得,玫瑰味好香,而且唔会太甜,正。小食叫左蒜香牛油脆香鸡翼,蒜味好香,啲鸡翼好脆,唔会话啲汁整到淋哂。最后仲叫左果士多啤梨荷兰班戟伴雪糕,第一次食荷兰班戟,原来系有啲厚啲既蛋饼,但比起一般班戟薄既。果雪糕系曲奇雪糕。最中意佢有啲焦糖爆谷,果班㦸软得黎边位有啲脆,爆谷令到成个甜品有啲口感,脆脆地焦糖甜甜地好加分。成个班㦸即整,果锅都仲系热既,好好食

皇牌卡邦拿拉沙河粉

黑松露鸡肉意大利饭

我的宣言

蒜香牛油脆香鸡翼

最后仲叫左果士多啤梨荷兰班戟伴雪糕,第一次食荷兰班戟,原来系有啲厚啲既蛋饼,但比起一般班戟薄既。果雪糕系曲奇雪糕。最中意佢有啲焦糖爆谷,果班㦸软得黎边位有啲脆,爆谷令到成个甜品有啲口感,脆脆地焦糖甜甜地好加分。成个班㦸即整,果锅都仲系热既,好好食。
士多啤梨荷兰班㦸伴雪糕

整体黎讲,店员服务ok,应客同落单果啲都好快。食物质素都超乎我预期,好好食,推介。

2018-12-29
庆祝纪念