2022-01-03
2021年嘅最后一日,约左几个朋友仔出嚟食嘢欢聚~餐厅装修以绿色为主调,恍如型格室内竹林花园。当初睇中嘅系佢个三层架下午茶☕️不过我哋6个人无理由食三set下午茶咁单调架嘛!所以我哋就叫咗四个set lunch+1 set delight afternoon tea set ~set lunch一个套餐包左餐汤+主菜+甜品+饮品,大概都系$100左右,+$10仲有沙律🥗性价比好高 ~香煎日本带子黑醋田园沙律(跟餐+ $10)呢$10真系加得抵,日本带子煎得刚刚好,爽口弹牙,配搭黑醋汁沙律🥗清爽开胃。烤大啡菇新鲜蕃茄韮菜花天使面 $88素食之选,天使面好挂汁,价钱都好抵食啊!香煎三文鱼配南瓜薯蓉,泰露荀,蛋黄荷兰汁 $108三文鱼肉质鲜嫩,南瓜薯蓉呢个配菜好特别~蒜蓉芝士焗龙虾配蕃茄野菌饮管粉 $118上面有半只蒜蓉芝士龙虾好吸睛~再加上饮管粉比较粗身有咬口,蕃茄酱汁都好惹味!香草蜜糖焗叉烧扒配新薯角,普罗旺斯炖菜粒,芥末汁 $168呢个强烈推荐,叉烧口感扎实,肥瘦适中,蜜汁够入味,配菜都好食😋delight afternoon tea set for two $438至于最期待嘅下午茶
香煎日本带子黑醋田园沙律(跟餐+ $10)
烤大啡菇新鲜蕃茄韮菜花天使面 $88
素食之选,天使面好挂汁,价钱都好抵食啊!
香煎三文鱼配南瓜薯蓉,泰露荀,蛋黄荷兰汁 $108
三文鱼肉质鲜嫩,南瓜薯蓉呢个配菜好特别~
蒜蓉芝士焗龙虾配蕃茄野菌饮管粉 $118
香草蜜糖焗叉烧扒配新薯角,普罗旺斯炖菜粒,芥末汁 $168
至于最期待嘅下午茶三层架set, 融合咗各国fusion多款咸甜美点,口味非常特别!其中包括:
🔸巴马火腿带子露笋卷配多士
🔸水果朱古力慕斯蛋糕
🔸烤棉花糖小萄挞
🔸伯爵阿华田奶冻挞
🔸香甜芋头蓉配西米脆片
其中最印象深刻嘅就系叻沙虾虾粑粑,喇沙酱汁入面有虾肉同埋其他海鲜,配搭米通香脆美味~甜嘅可丽露就食得多,蓉茄罗勒可丽露系咸味嘅,亦都相当之特别!整体来讲配搭非常之创新,味道亦都好唔错~
✨饮品✨
仲有多款特饮可供选择,全部啲名都好鬼马🤣
养生。养身唔包养心 -养生热花茶
人生总会遇上几粒山楂-山楂荔枝梳打,酸酸甜甜又有汽!
青梅小姐妳桂姓-青梅青柠梳打,唔会太甜,味道清爽
菠多野姜啤 你话柯督茄-入面有菠萝苹果同埋姜啤,口味丰富特别。