2024-03-31
而家已经渐渐进入夏天嘅天气,难得呢个复活节假期喺香港呢一日冇落雨,仲有少少风,所以就决定去西环食个晏昼,我哋本身冇乜目标嘅,行吓行吓先到呢间几别字嘅餐厅,就决定入去食。呢到装修感觉好西式,但其实d野食都有d中西fusion,几特别。我哋要咗两个午市套餐,所有lunch set都包左三个starter,脆炸意大利戒指小云吞配蒜香蕃茄酱,黄金单骨鸡翼同埋月亮虾饼配冰梅酱。我觉得个黄金单骨鸡翼整得好好食,salted egg yolk嘅质感刚刚好,唔会太greasy或者太杰身。另外个冰梅酱都超好食,酸酸甜甜有d似升级版honey mustard。低温慢煮加拿大猪鞍陪中式糖醋汁块猪虽然好厚,但keep到好juicy,呢d就系慢煮嘅功力啦!煎纽西兰牛柳配姜葱汁块牛好好食,超浓牛味,口感一流。两个main虽然系fusion嘅酱汁,但都冇抢左原本啲肉嘅味道,不错!当然连伴菜都烤得好好啦,尤其系个broccolini!呢间餐厅细细地但真心好好食!
呢间餐厅细细地但真心好好食!