男朋友有朋友系石门返工,话过对面几多野食,揾朋友同时,就去其中一间医下肚啦。呢间「Explorer Fusion Restaurant」,所谓Fusion,就系西日餐厅。😳我地难得唔太饿,叫左少少野试下,果到啲野都唔平嫁🤐—蓝妹几钟意佢好多自选配搭,客人可以因应自己既要求去拣岩食既配料,价钱亦好清晰。—凯撒沙律配63度温泉蛋凯撒沙律食得多,不过好少见会配温泉蛋。😮沙律就冇乜特别,但系用温泉蛋汁捞埋一齐食,系另一种新鲜尝试呢。😊—特选刺身6款(竹)佢分别有吞拿鱼腩、活北海道带子、时令海胆、油金鱼腩、三文鱼腩同赤虾。🐟🦐呢盘刺身可算系近来食过最好食既,全部都好新鲜。蓝妹最欣赏佢既刺身唔会雪到好冰好硬,平时果啲始终会有啲雪味。😣赤虾非常大只,好丰富既胶质,食到浆住个口。🤤海胆味道比较重,有少少腥味,不过尚在蓝妹接受范围内。好少食吞拿鱼腩既蓝妹,觉得呢间既味道岩食,淡而清新。😋—慢煮挪威三文鱼慢煮三文鱼,最紧要唔好煮到老,呢间合格👏 能够见到佢仲保留住鱼既肉汁,唔会鞋,鱼油既香味配埋酱汁,蓝妹食到lam lam脷。😜值得一提系佢既薯蓉,好滑,而且好香牛油味,男朋友都大赞。💙—其实呢间野真系几贵
我地难得唔太饿,叫左少少野试下,果到啲野都唔平嫁🤐
凯撒沙律配63度温泉蛋
凯撒沙律食得多,不过好少见会配温泉蛋。😮
特选刺身6款(竹)
呢盘刺身可算系近来食过最好食既,全部都好新鲜。
赤虾非常大只,好丰富既胶质,食到浆住个口。🤤
海胆味道比较重,有少少腥味,不过尚在蓝妹接受范围内。
好少食吞拿鱼腩既蓝妹,觉得呢间既味道岩食,淡而清新。😋
慢煮挪威三文鱼
慢煮三文鱼,最紧要唔好煮到老,呢间合格👏
值得一提系佢既薯蓉,好滑,而且好香牛油味,男朋友都大赞。💙
其实呢间野真系几贵,食左几样野已经接近700,不过水准系有既。
如果系想庆祝节日,都未尝唔系一个好选择。
(佢果到有得睇波饮啤酒喔😆)