2022-09-04
honey chicken 年糕吃落软糯, 味道系蜜糖薯片个个味。 但吃鸡脾位, 嚿肉柴左点, 似系炸耐左。 炸鸡个面洒吾少嘅糖粉, 咸甜咸甜甘。 薯条都好吃, 咸味薯条配埋糖粉, 都几平衡。 不过同行话有糖粉太甜。猪脚沙律 猪脚肉好厚, 但吾硬亦吾柴, 个皮仲有弹性添, 好吃。 猪脚上面铺左紫苏叶丝, 夹埋一齐吃嘅话会清爽点, 无左肉嘅肥腻感。 侧边伴左点沙律, 个沙律酱偏酸, 应该都系想消腻, 但我觉得太酸。 泡菜炖猪肉蛋包饭 个饭系炒饭底, 似系用蕃茄酱加韩国辣酱炒。 个蛋煮到好滑, 配饭吃好好吃。 佢用泡菜包住好厚嘅五花肉, 酸泡菜会辣但依然爽口, 不过嚿肉好柴, 仲有点猪骚味。猪皮嘅毛未清晒。吾建议。两个人叫依3样太多, 应该可以3个人吃, 因为每样菜都大份。
蜜糖炸鸡
honey chicken