2023-08-24
鲗鱼涌食健康餐既食店,话少唔少,但多既其实10只手指数得晒。Fete up 不经不觉系鲗鱼涌开左4年有多,平日lunch hour 总是人山人海。最近减肥,多左食佢。佢有2款点法,一个系 set, 另一款系 a la carte,佢哋可以点不同种类既配料,再配以主食。佢哋主食有多选择,有椰浆饭,糙米饭,荞麦面 … 种类繁多,亦都美味。我多数order set lunch, 其中既 beef thrust 系我经常encore 既 set,配以阿嫲籽酱汁。佢哋既南瓜煲好腍,少渣, 好食😋 佢哋洋葱整得好熟,食完完全无洋葱🧅味残留系果口内,太好啦!始终系健康餐,其他配料都系尽量最raw既煮法,但配上酱汁,呢啲咁raw ge 食材都可以好好融合一齐,无「各自为政」既感觉。呢个set 系有得食雨衣甘蓝🥬!比起其他健康餐舖头大多俾生菜,同一个价,你会觉得CP值高左好多!糙米系好多,你可以按照自己需要,调节食量。佢既 beef ,你会觉得比麦当当既安格斯牛扒更加厚,更足料,虽然佢地整法有啲raw, 但对「食肉兽(或者蛋白质爱好者)」黎讲,呢块免治扒,应该够一餐既吸收量。Fete up 以健康餐黎讲
Fete up 以健康餐黎讲,的确系一个好味同有选择之选!
另外,无记错 Fete up 系少数cashless 既食肆,去买饭记得带8达通(或者电话/信用卡)