餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
上星期有日去开中环𠮶边,谂住喺𠮶度食埋dinner但中环啲野食通常都少贵~又想悭钱同又想减下肥嘅我就决定𠮶日去呢间几出名嘅饺子店食饺子做晚餐🤣(我朋友话饺子系又饱肚又唔会太多脂肪嘅野食呢~🙈表示冇fc 过)🖤🤍龙凤松茸煎饺 $98第一次食有黑松露同白松露嘅饺子!truffle味真系好香好浓,而且咬开入面都真系见到啲黑白松露嫁~煎饺个外皮又煎得香脆~而且个馅料又够多肉又够足料🥰🐮寿喜烧牛肉汤饺子(跟状元九鼎汤🍲)$54寿喜烧牛肉饺都几特别~入面都多牛肉嘅~我自己就觉得都有啲麻油味~个寿喜烧味都ok出嘅~碗汤就饮落有啲药材味,不过饮得出系用左粉葛、赤小豆同排骨煲嘅~我会觉得个汤嘅味都算比较清嘅~而都唔会饮到味精味~🐷元贝猪肉煎饺 $54呢个煎饺都系好多猪肉馅料啦~然后好特别嘅系佢啲猪肉中间夹住左啲瑶柱丝同西芹~所以就有少少重西芹味~ 但元贝丝其实都多嘅~同西芹味都balance到~(唔食西芹嘅我表示都可以接受!🙆🏻‍♀️)💛黄金原味皮蛋 $28第一次食呢款皮蛋~真系成旧都金黄色~觉得呢款皮蛋系比普通皮蛋咸咗一啲~不过对于重口味嘅朋友系可以的~ 味道都腌得好够味~☺️🌶四川凉皮(小辣)$32呢个

🖤🤍龙凤松茸煎饺 $98

元贝猪肉煎饺

💛黄金原味皮蛋 $28
黄金原味皮蛋

🌶四川凉皮(小辣)$32
四川凉皮(小辣)

呢个𩠌真系好适合我~首先佢黎到已经超级香~然后佢个汁又酸酸辣辣咁,就算我放到最后食都唔会觉得好济~ 最紧要系佢个小辣连我都食到!佢其实系麻多过辣~跟住又有啲青瓜丝同埋花生粒,令到成碟野更加有口感同埋更加香😆

其实我不嬲都麻麻地饺子,不过又觉得呢间啲饺子都特别同埋唔太贵!又见其他区都有分店~ 下次可能突然想食饺子嘅时候都会有间喺附近🤣
2022-07-07
寿喜烧牛肉汤饺子
元贝猪肉煎饺
黄金原味皮蛋
四川凉皮(小辣)
  • 龙凤松茸双煎饺
  • 四川凉皮