2019-09-26 552 浏览
之前听亲戚介绍过几次呢间餐厅,一直都想揾机会试吓,终于有个朋友喺楼上返工所以约佢喺呢一度食饭。装修格局系西餐厅,当然餐牌入面都有西餐同埋泰菜,咁啱我哋三个都系拣泰式嘅菜。头盘有粟米汤同沙律两款选择,两本都系西式,卖相唔错水准亦合格。估唔到主菜又有汤,需然是泰式汤,但系短时间内真系饮唔到两个汤,应该系个餐牌写得更加清晰一点,头盘唔使再拣汤。啖啖蟹肉黄咖喱饭个名好吸引,我食落感觉蟹肉份量都系唔够多,咖喱如果有少许辣会更加开胃。Phad Thai 泰式金边粉冇乜特别,水准合格。海南鸡饭嘅鸡份量都几多同几滑,但油饭就普通一啲啦,唔够香。泰式奶茶相对上正宗,但只有冻饮无热饮比较奇怪一D。最后加钱(跟餐半价)叫了一个椰子同芒果蛋糕,呢两个真系完全西式嘅蛋糕都唔错。佢哋一啲都唔够fusion ,创意唔够,反之一系做正宗嘅泰菜或者正宗嘅西餐会更加好。以呢个价钱性价比唔高。

栗米汤

啖啖黄咖喱饭

泰式金边粉

Phad Thai 泰式金边粉冇乜特别,水准合格。
海南鸡饭

海南鸡饭嘅鸡份量都几多同几滑,但油饭就普通一啲啦,唔够香。
泰式奶茶

泰式奶茶相对上正宗,但只有冻饮无热饮比较奇怪一D。
椰子蛋糕
芒果蛋糕