2018-06-03 61 浏览
月头有 budget 所以今晚唔再食平啲,而食好啲。呢间嘢选择都几多,有韩式蛋饼、炒饭、芝士烧、年糕、甜品等。舖面设计清新、简约,给人舒适耐看嘅感觉。通道够大、餐枱之间距离足充,所以就算倾计大声了点都唔会嘈亲邻枱。讲返食物,呢度系食fusion 嘢,西式混韩式食品,与school food 风格相似,食咗3款食品,包括三文鱼泡泡饭(即系梳乎厘加韩式三文鱼炒饭)、忌廉云吞年糕同猪肉芝士烧。每道食物摆盘都不错,普遍份量偏细。泡泡饭:贪得意叫唻试,炒饭系做得几好,几干身又多三文鱼,韩式辣酱同个炒饭好夹,但层蛋白梳乎厘就太漏。不过冇谂过梳乎厘呢类甜品都可以整成咸食。忌廉云呑年糕:味道几多,忌廉配菠菜永无失手,其中食到好香蒜味,但份量真系好细,一碟得7-8块年糕、3粒云呑都几条菜仔,叫价$72加一,真系有点贵。呢度系唔错嘅倾计餐厅,设计又清新,食物摆盘不错,好啱𠱓 like .
月头有 budget 所以今晚唔再食平啲,而食好啲。