2022-02-16 709 浏览
再次嚟到大阪烧肉FUTAGO,好钟意嚟呢度,因为每一次嚟,就好似去咗日本旅行咁😂 仲记得第一次嚟系食晚市,当时有个必须早一日预订嘅「超大份牛扒」,厨师会唱歌载舞来到你张枱,并表演烧呢块超大嘅牛扒!今次嚟就系食午市,疫情之下6pm后无堂食,午市另外会再有小小折扣👍🏼👍🏼 二人/三人set都好抵!今次同一名男友人食🤣 叫咗三人餐两个人食🤣🤣 超满足!FUTATO 我觉得最好食嘅,始终都系牛肉,无论系牛肩肉、牛脷、和牛,或其他牛部位,都系烧肉店来讲,拥有数一数二嘅质素👍🏼 猪扒同埋其他猪肉,我就觉得一般,可能猪肉嘅腌料比较甜,冇咁适合我嘅口味但有一样野要注意,尖沙咀分店,我坐呢个位既烧炉,系一边大火,一边细火,而且情况系好明显。员工话每个炉系差唔多(?) 我成头问号🤣 觉得有可能系其中一个炉老化咗整体来讲,呢间系一间好好嘅餐厅,有特色装修,好大张枱,而且好细心咁有围裙俾你,食物质素亦不错。