2017-08-29
点样既餐厅先适合女生聚会? 个人认为最紧要系静同少人,咁先可以比我地嘈🤣 好姊妹系Vancouver翻左香港当然就要揾间餐厅gather一下啦,今次拣左位于佐敦既studio caffeine食晚饭,闲日够晒少人同清静👏🏻 系佐敦站行过去大约5-10分钟,位置十分方便!我地系book左枱既,不过大家都见到闲日既餐厅都几吉,都可以唔使点book🙂Studio caffeine主要以美式食物为主,有提供all day breakfast,岩晒自以为细食既港女们四个女仔叫左几款野食share,其中一个系nachos,呢到既nachos麻麻,粟米片唔够脆🤔 source又唔够多唔特别,唔太推介大家试。蒜虾扁意粉味道偏淡,唔会太油,岩晒正在keep fit既你! 有三大只🦐🦐🦐都算有诚意,虾肉尚算ok弹牙!烟三文鱼忌廉扁意粉味道都系偏淡少少,唔会话好多汁,但每条意粉都均匀地沾上忌廉汁,唔会好腻!4个人share一个monster all day breakfast,样样都可以试d,份量唔错,但如果要一个人食晒就似乎有d heavy🤣 德国肠好味☺️ 大菇都烤得好juicy🍄 炒蛋系滑既!重头戏非呢
重头戏非呢杯baileys latte莫属,咖啡味真心唔浓既,中意重啡味既朋友未必岩饮,不过好似我咁中意baileys既朋友应该会觉得唔错👍🏻 都算好大杯,饮完都饱左一半🤷🏻♀️
黎个小总结先,呢到意粉既份量唔算多,咁既价钱同质素黎讲,性价比唔算高,all day breakfast味道会比较ok,饮品质素都唔错,建议大家如果想揾间倾到计既餐厅又唔记得book位,就可以去试下😁