2018-08-01
今日约咗啲朋友喺尖沙咀食饭, 尖沙咀胜在放工出嚟最快又就脚,交通便利。 嚟咗呢间楼上cafe, 有好多卡game提供,仲可以室外烧烤,不过天气咁热, 我哋都系系室内叹下冷气算啦呢度叫一个主菜,加$38就可以有餐汤同$48蚊嘅饮品一杯, 如果超过咗 $48,都系补番差额就得我哋叫咗个七成熟嘅肉眼扒.坐低冇耐餐汤就到, 今日嘅餐厅系蕃茄海鲜汤, 番茄味酸酸甜甜啱啱好, 估唔到啲海鲜好足料,有螺肉,蚬肉,鱿鱼,八爪鱼, 啖啖肉,好味有惊喜我哋叫咗薰衣草玫瑰花茶, 呢度嘅花茶系用一个小蜡烛台,同茶壶原个上, 等佢放喺度慢慢热,茶味越嚟越香浓之余又可以keep到个温度。 顺带一提,侍应好热心,频频帮我加热水 , 花茶饮咗成晚都仲好够味, 一到出嚟已经闻到好浓花香, 而且睇到一棵棵花,绝对唔系用香精呃人肉眼扒嚟到我哋都忍唔住哗咗一声,估唔到佢用石坂上之余,个摆盘仲咁靓, 仲有糖粉画咗猫猫系侧边, 切开亦系刚刚好七成肉眼,唔会韧,有肉香亦有炭烧香焗芝士有机大伞菇, 一上枱已经闻到好香芝士,又juicy又香甜虽然见到周围有人食甜品,呢度甜品都好吸引, 但因为呢度嘅主菜份量非常够, 所以我哋已经食唔落甜
虽然见到周围有人食甜品,呢度甜品都好吸引, 但因为呢度嘅主菜份量非常够, 所以我哋已经食唔落甜品啦,期待下一次再嚟,留肚试下佢嘅甜品啦!
呢度叫乐园,餐牌上亦有写老板希望大家嚟到呢度系开心嘅, 今晚我哋都好开心, 呢度环境好,食物质素高,系同朋友聚会嘅好地方。过咗轻松嘅几个钟头,搭车返去又好方便,下次一定会再嚟 g过