2017-03-18 3197 浏览
记得有一次行下行下上左times揾野食, 离远见到依间西餐厅, 去到9点都仲有好多人排队~ 所以决定一定要book 枱黎试下~今次就为左庆祝智障仔生日~ 早早系大半个月前就book定~ 今次就1行5人黎试下~佢menu既选择话多唔多, 话少唔少, 每个item都至少有3-4样俾你简~ 我地就每个item叫一样~首先系salad, 依个salad既上法朕都真系第一次见 lol, 佢真系原棵上返~ 原来系食落去系真系有原因的~ 系每棵菜中间佢放左好多沙律酱, 而沙律酱中间仲夹杂左好多蒜~ 就等你切一下, 一啖咬落去你可以一次过食晒d精华~味道方面唔差, 但朕就觉得沙律酱有d太多, 令到有d咸~ 如果重口味既朋友应该系觉得好好味~之后上既系饭同意粉~朕系比较喜欢食意大利饭多过粉, 因为觉得意大利饭比较有口感, 咬落去一粒粒咁~ 依个意大利饭同平时有小小唔同, 唔会太creamy 同好cheese, 佢仲有小小辣味去吊出鱿鱼既鲜味~ 蒜味唔算太浓~另外又到朕好钟意既蟹~ 依个pasta就比意大利饭creamy好多, 一丝丝蟹肉舖满系意粉上面, 捞埋意粉同埋汁一齐食都几好味~ 同意大利饭一样~蒜

Caesar Salad
之后上既系饭同意粉~
Lemon Calamari Cream Risotto
Crab & Lobster Pasta
另外又到朕好钟意既蟹~ 依个pasta就比意大利饭creamy好多, 一丝丝蟹肉舖满系意粉上面, 捞埋意粉同埋汁一齐食都几好味~ 同意大利饭一样~蒜味唔算太浓~
食完2样唔太浓味既食物~ 就到另一个主菜, 就系pizza
Garlic Snowing Pizza
依个pizza 反而系芝士味比较重, 系pizza上面系舖满炸脆蒜片, 一口食落去, 老实说唔系太夹...同埋食食下d炸脆蒜片其实keep住会跌晒落黎 lol 朕反而觉得唔加蒜片仲好~

食晒d 淀粉质就到食肉~
Garlic Steak ( Austrian Wagyu M9)
卖相好好~ 上面都系舖满炸脆蒜片, 一切开就发现系牛肉中间系镶左好多蒜蓉, 味道方面, 中间既蒜蓉唔算太浓~ 但因为佢占左块牛都几一大个%, 而且蒜蓉点都系抢左d牛肉味~ 朕就宁愿佢真系净煎上面放炸脆蒜片应该会仲好~

总结: 钟意食蒜既朋友应该非常钟意食到, 而朕对蒜唔可以话特别喜欢, 朕觉得佢既淀粉质食物比肉好~ 因为始终靓既扒都系就咁煎反而仲好味, 而家就好似系夹敢加埋d蒜落去咁~

所有食物既味道都可以话属于中高~ 庆祝生日都系一个不错既地方~ 但唯独如系个到食埋蛋糕就要再加好似$80既切饼费~
Garlic Hug Steak
2017-03-04