2019-05-20
今日约左2个好朋友食饭, 朋友仲带埋小朋友出黎小朋友一向食野好麻烦, 好多野都唔食, 带佢食放题就岩哂啦, 选择够多今次就BOOK左御满屋, 因为见OPENRICE既食评都唔错餐厅见到我地有小朋友, 所以安排左张卡位比我地安顿好小朋友之后我地就开始点野食 (餐牌另外UPLOAD)除左划纸点既食物之外, 仲有自助餐形式既食物同饮品可以自己出去攞自助区有冷盘, 热荤及甜品供应, 仲有朱古力喷泉呀另外仲有雪糕区, 有牛奶乐同埋3款唔同既雪糕糯米糍除此之外当然唔少得每人限定一杯既Häagen-Dazs/ movenpick/ fruttatod榴莲雪糕饮品既选择都好多, 果汁, 凉茶, 啤酒都一应俱全除左提供冻饮既雪柜, 仲有保温柜, 都好细心另一边有冷热清酒同梅酒供应, 试过味道都唔错餐厅上餐速度都好快, 我地冇漏单既情况出现刺身拼盘系放题必点, 御满屋有12款刺身供应全部都好新鲜, 帆立贝劲厚身同大粒, 好少放题比到呢个质素好多人觉得放题食寿司唔抵, 因为会好快饱御满屋既寿司饭唔会好大旧, 寿司饭都几好食炙烧三文鱼楠好肥美好好味!估唔到竟然系比目鱼食呀, 第一次见到放题有比目鱼, 因为价钱
餐厅见到我地有小朋友, 所以安排左张卡位比我地
安顿好小朋友之后我地就开始点野食 (餐牌另外UPLOAD)
自助区有冷盘, 热荤及甜品供应, 仲有朱古力喷泉呀
另外仲有雪糕区, 有牛奶乐同埋3款唔同既雪糕糯米糍
饮品既选择都好多, 果汁, 凉茶, 啤酒都一应俱全
除左提供冻饮既雪柜, 仲有保温柜, 都好细心
另一边有冷热清酒同梅酒供应, 试过味道都唔错
餐厅上餐速度都好快, 我地冇漏单既情况出现
刺身拼盘系放题必点, 御满屋有12款刺身供应
全部都好新鲜, 帆立贝劲厚身同大粒, 好少放题比到呢个质素
好多人觉得放题食寿司唔抵, 因为会好快饱
御满屋既寿司饭唔会好大旧, 寿司饭都几好食
炙烧三文鱼楠好肥美好好味!
估唔到竟然系比目鱼食呀, 第一次见到放题有比目鱼, 因为价钱较贵
烧得好好味
比目鱼
炒蚬好多放题都有, 御满屋既炒蚬味道唔错
蚬肉大只饱满, 唔会有沙
炒蚬
烧牛舌又系必点既, 好爽唔会韧, 牛味劲香
烧牛舌
食多咁多刺身紧系要食返个蟹粥暖一暖胃
蟹粥粥底好绵. 够鲜味, 蟹肉唔会霉
蟹粥
个朋友由头食到落尾冇停过, 我就食完第一round就停手啦
总括黎讲质素都唔错, 性价比高, 适合一家大细/ 朋友聚餐/ 情侣