2020-12-08
🍧 Gelato Fun at Winter! ❄️Every day is a good day for gelato! 💓冬天绝对要继续食雪糕😋去尖沙咀海港城睇灯饰,经过码头,见到呢间 @xtc.gelato ,好抢眼的鲜红色店面,就是要吸引你进来😌 接近有20款口味的Gelato! 是本地手工制作的啊~唔输蚀地点了两个双球雪糕,尝尽4款口味..🍒奇脆樱桃朱古力 x 开心果Crunch cherry chocolate x Pistachio奇脆樱桃朱古力食得出好浓既樱桃味同好重既朱古力味,两者配搭得好鲜甜,又唔会感觉「漏」,几特别😋 开心果,浓郁既香味,仲有粒粒口感,好食!..🍫螺旋藻布朗尼 x 香蕉焦糖🍌Spirulina Brownie x Banana Caramel蓝色的雪糕,总是带点梦幻🔮有少少薄荷味咁,加埋Brownie果种浓朱古力味,真系好香!香蕉焦糖劲香😻香蕉既香,同焦糖既甜,原来系咁夹!..其实Gelato系要比雪糕更低脂同有更浓郁既食材味,因为比一般雪糕少50%空气,密度更高~如果唔想食雪糕咁肥,但又唔钟意食yogurt,就可以来试试佢地既gelato啦
🍒奇脆樱桃朱古力 x 开心果
🍫螺旋藻布朗尼 x 香蕉焦糖🍌