2018-02-09
最近出尖沙咀做野经过厚福街见到有新野,系一间沾面店啊,门口个招牌仲话系食龙虾沾面既,又有下午茶优惠,入去试下先!入到去见到周围都好新,好光猛,仲有D自闭位比番D一位既客人,由于已经3点钟费是阻住人落场加上我好肚饿既关系,快快手叫左个龙虾(汤)沾面 ,另外加左$15要大盛,等左大约10分钟就有得食啦!当服务员捧上野食既时候,首先映入我眼帘既系热辣辣渣渣声既石窝,入面就系装住D沾汁龙虾汤,然后就系个面啦。个面系我中意既粗面,佢有指示教你按个人口味落黑七味粉或者柠檬汁,我就净系落左黑七味粉,轻轻捞晕左就沾汤黎食啦,一食落去呢个汤劲浓味,食下食下觉得有小小咸,不过都接受到,个汤入面有小小肉碎,叉烧就要另外加钱叫,本身想追加番但见人地都执晒野就冇叫啦,所以食完都有啲dry dry地。下次有机会再试下佢个元祖拉面先~