2018-11-14 115 浏览
一早收工谂著去荃湾路德围睇下有冇新餐厅,但见到2间豆腐花大战人龙太恐怖啦,所以就转左去荃湾广场。最后就拉左男友去一间BOOKMARK左好耐嘅餐厅- GirlBoss。我一直俾餐厅粉红色既主题吸引,但系开头男友见到餐厅以粉红色为主都有D惊,不过佢见到座上有唔少男顾客都冇咁惊。店内待应都比较年轻,而且态度亲切。落单时店员就推介左个BOSSY ROYAL SET。蟹肉牛油果苹果青瓜沙津虽然卖相有点逊色,但系蟹肉都几大旧,而且苹果沙律甜口够哂开胃。黑松露腌渍番茄仔瑞士芝士玻璃杯沙律食之前餐厅提示要摇下个樽先,可以俾沙律更均匀沾到黑松露沙律汁Lady’s Beer虽然写住系Beer,有d似啤酒味但系完全无酒精既青苹果梳打饮品,最有趣既系用饮筒搅两下,就会有d「啤酒泡」涌出黎,够哂gimmick ~Children Herbs一见到套靓靓杯碟已经好吸引,加埋粉红色既莓茶同新鲜水果粒再配上柠檬,清新得黎带点甜唔知系唔系SET关系食物会用笼架分3碟出,成个感觉即刻高贵哂,而且亦都方便食客比张枱有足够空间逐碟取出慢慢食。鲜果米纸卷.鲜虾米纸卷 米纸都几晶莹剔透,点少少柚子醋汁令酸甜味道更出众。龙虾芝士玉
店内待应都比较年轻,而且态度亲切。
落单时店员就推介左个BOSSY ROYAL SET。
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律
蟹肉牛油果苹果青瓜沙津

鲜果米纸卷.鲜虾米纸卷
米纸都几晶莹剔透,点少少柚子醋汁令酸甜味道更出众。
龙虾芝士玉子烧
龙虾芝士玉子烧
有点可惜系龙虾份量有点少,呢个玉子如果蛋味再重点会更好,不过玉子都好厚身
低温慢煮三文鱼.烤露笋.薯蓉.香草荷兰汁
通常三文鱼煮完会比够多油又或者口感会鞋,但经低温煮熟后,三文鱼油份不多同埋非常嫰口。

Lady烟肉蘑菇忌廉意大利粉配62。C温泉蛋
又系粉红色架!用红菜头整成既忌廉汁加埋鸡蛋令意粉好creamy~~

流心芝士龙虾三文治
脆脆既面包夹住热辣既芝士,仲要啖啖龙虾肉!唯一注意系唔好比相机食太耐,否则切开就冇流心效果啦!

餐厅充满粉系女孩味道,环境非常适合约会或者闺蜜相聚!!!
2018-11-09
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律