2021-03-15
等到颈长嘅星期五到啦!Bookmark左呢间餐厅一段时间,晚市堂食放宽后终于可以同友人一齐Happy Friday!餐厅灯光柔和有情调, classy, 落地玻璃既设计让维港海景尽入眼帘🤩加埋至爱Prosecco chill out谈心一流🥰 我和友人order左 Foie Gras Crème Brulee,焦糖脆面下系浓郁幼滑嘅鹅肝酱,伴上餐包,香味同层次感十足!如果餐包分量再多小小就perfect~Signature dish Duck & Waffle 个presentation十分吸睛。色泽光鲜既煎鸭蛋下藏著诱人嘅鸭脾同waffle,鸭脾肉嘅皮脆而不腻,鸭脾有嚼劲,唔太咸但有D干😯将鸭脾肉加甜甜嘅syrup连waffle一啖咬落去即时为味蕾带来新嘅冲击🤪系特别嘅~比起Duck & Waffle更喜欢USDA Grain Fed Rib Eye因为佢出奇地有惊喜🎉 Order medium真系medium!一入口即散发著一阵炭香同牛油香味,劲juciy而且肉质超tender! 正😍😍虽然食物份量唔算多,埋单$500+/head,但我同友人享受左一个愉快嘅晚餐💃🏻💃🏻