2022-04-14 27 浏览
今日同朋友拣咗旺角Yolo Cafe食lunch, 餐厅走小清新嘅风格,用色舒服,装修雅致,比一般cafe嘅枱摆得更疏落,倾计唔怕俾隔离枱听晒。我地叫咗一个意粉、一份egg benedict share,见佢加购croffle只系$30,我地都加埋做饭后甜品。Egg benedict卖相唔错,三文鱼同牛油果嘅份量都唔少,伴碟沙律嘅味道都唔错。青酱大虾意粉相对嚟讲更加吸引,虾肉弹牙,意粉烟韧度亦适中。天气咁热我地叫嘅都系冻饮,无论iced latte定dirty个卖相都唔错,而且咖啡本身都好香浓,旺角区黎讲算数一数二出色。第一次食Croffle口感几酥脆,上面有忌廉芝士同朱古力粉,似系tiramisu嘅变奏版~

青酱大虾意粉相对嚟讲更加吸引,虾肉弹牙,意粉烟韧度亦适中。

2022-04-14