2008-04-19
Again Haagen Dazs 有advertisement at U magazine ,攞住张广告页,去买baileys dessert,会送自选单球一个。虽之前试过旺角店的baileys,感觉麻麻,今次俾多次机会佢,试吓第二间会否好些!Elements店比旺角店阔落好多,唔会人迫人,服务员亦乐意介绍不同味道和款式。但就无主动俾人试味。要了个baileys waffle cone (baileys + raspberry sorbet), 送多个单球。baileys waffle cone: 比上次的卖相好很多,因为这里的店员熟识点整个dessert (上次旺角店个哥哥仔好似发紧梦,我话要$50 𠮶个dessert, 佢又唔知点整,"北"咗两球雪糕之后完全唔知要加咩料,要问其他人先识。)雪糕上层有芒果汁(上次系无ge~);由于我唔要cream and banana,所以strawberry 好似多几粒,新鲜,酸酸甜甜,!今次有一整条choco coating ge 手指饼,很好,新鲜脆口。Baileys ice cream 也比上次好多多声,味道浓咗好多,食到最尾也有淡淡酒味。
baileys waffle cone: 比上次的卖相好很多,因为这里的店员熟识点整个dessert (上次旺角店个哥哥仔好似发紧梦,我话要$50 𠮶个dessert, 佢又唔知点整,"北"咗两球雪糕之后完全唔知要加咩料,要问其他人先识。)雪糕上层有芒果汁(上次系无ge~);由于我唔要cream and banana,所以strawberry 好似多几粒,新鲜,酸酸甜甜,!今次有一整条choco coating ge 手指饼,很好,新鲜脆口。Baileys ice cream 也比上次好多多声,味道浓咗好多,食到最尾也有淡淡酒味。点解不同分店会有咁劲ge discrepancy?
raspberry sorbet 也不错,酸酸酸,不太水,有点实,仲好大球。
要弹的是waffle cone, 一d都唔脆,只有底部的尖顶是脆的,要改善一下。
另一单球要了strawberry cheescake, 友人说也是很浓味,很劲cheesecake 味。