新城市广场1期一向好多野食👅,不过冇黎1排,d餐厅都变左好多😗...小妹大约12:30pm到,差吾多间间餐厅都好多人、要等位😕。于是我兜左个圈👣,发现左呢间日本·地中海fusion菜🍴,餐厅位置比较隐蔽,要行入少少先见到👀,可能因为咁而冇咁多人挂😝。餐厅星期日都有set lunch,值得一赞啊👍🏻!小妹拣左山葵松叶蟹肉意大利烩饭($93),跟餐有埋饮品同沙律👏🏻。个沙律🥗卖相吾算特别吸引,不过食落都几fresh🌿,个汁酸酸地都吾错👌🏻~呢个配搭对小妹黎讲非常吸引❤️~有山葵、松叶蟹肉🦀,仲有risotto,好正啊😍!山葵汁既味道较为温和🌱,只有轻微辣味🔥,怕辣既朋友都啱食啊😃!可能个饭本身比较creamy,加入左鱿鱼🐙之后口感十足啊~小妹习惯将好食既留到最后先食😋,吾知有冇人同我一样呢🙈?松叶蟹肉好鲜甜,下面仲有紫苏叶💜,真系好好食啊!紫苏叶送饭都好match啊🌟!饮品方面,吾洗加钱的话💰,餐厅通常都系得咖啡奶茶拣☕️。呢度竟然有抹茶梳打🍵!冇错系抹茶梳打💚!真系好特别~小妹觉得应该系抹茶粉加sparkling water💦,味道都几fresh✨,而且甜度刚好😊~

沙律
山葵松叶蟹肉意大利烩饭