2019-06-21 106 浏览
Goobne 咖哩烤鸡好好食呀~ 今次已经第二次来呢一间中环韩式餐厅, 实在太怀念佢嘅烤鸡. 上次是自己来试, 可惜一个人食唔得好多, 今次餐厅明显比上次来嘅时候多左人, 下午两点半后仍然有人入座, 生意不错. 一坐低之后, 和友人即刻叫咗个新菜色 "Cheese in the City" 黎食, 入面有4种口味可以选择, 都是无骨的. 分别系: Red is Sweet (甜辣脆鸡), Black & White (黑椒烤鸡), Red Blush 火山烤鸡) 和 Bees Love Curry (蜜糖咖哩烤鸡). 今次叫咗Bees Love Curry , 呢款平时比较少食到. 另外叫咗个韩式鸡蛋卷, 配合返少少清淡口味的野食平衡翻. 另外仲叫咗一杯荞麦茶同蜜糖济州柑橘茶不消10分钟, 烤鸡就出现了, 咖哩的味道深入烤鸡肉内, 伴著芝士的味道, 感觉新鲜和入味. 鸡肉白滑又够嫩, 无骨可以大口大口咁吃, 吃了很多后还是不够喉, 而且不会觉得油腻和有罪恶感, 感觉健康. 至于饮品方面, 荞麦茶是解腻佳品, 香气浓而清, 配稍油的烤鸡刚好唷而蜜糖济州柑橘茶饮落有很香
Goobne 咖哩烤鸡好好食呀~

而蜜糖济州柑橘茶饮落有很香浓的蜜糖味, 甘甘地与甜品很匹配.