2016-10-28 1213 浏览
之前食过Goobne Chicken嘅铜锣湾分店,觉得食物唔错,呢日就同人去咗荃湾分店试试。餐牌用色就比较可爱风,似乎唔同分店想营造唔同风格。Somersby Apple Rita,酸酸甜甜嘅沙冰,加上整支倒转放嘅Somersby Apple Cider,酒味唔浓,女仔饮就啱啱好。Blue Orangeade,相对起嚟呢款嘅橙味就唔出,以甜味为主。海鲜锅巴汤,汤内有大虾、蓝青口同虾仁等等,另外仲有木耳、鸡髀菇、蘑菇、本菇、小棠菜、洋葱、青红椒同辣椒等等,份量算多。锅巴已预先放晌汤中,一面脆口,另一面就被汤浸到软身。汤质较浓稠,有啲似中式汤羹,辣度比较轻微。蜜糖咖哩烤鸡,淋上烤杏仁片以增加口感。烤鸡外皮沾满蜜糖,脆口肉嫩,当中仲有微微咖哩粉香。亦可蘸另附上嘅芥末酱,味道唔呛,又系另一种感觉。
餐牌用色就比较可爱风,似乎唔同分店想营造唔同风格。
Somersby Apple Rita
Blue Orangeade
海鲜锅巴汤
蜜糖咖哩烤鸡
亦可蘸另附上嘅芥末酱,味道唔呛,又系另一种感觉。
Somersby Apple Rita