2013-12-31
一直好钟意italian tomato 每次行过见到饼柜既蛋糕都好靓,好高身好大件 而且好精致,每一份都好丰富 mousse au chocolate $30 我钟意食chocolate mousse都觉得比较溜,因为蛋糕面同背都有层牛油口感的chocolate truffle,但朱古力非常香浓,朱古力狂迷一定会钟意! overall 3.5/5 榛子朱古力蛋糕 $30我个人最钟意呢款!榛子cream甜而不腻仲好香nuts味,仲有榛果碎 好有口感 唔会好溜!是最好的配搭 4.5/5 sun flower$28 觉得上层既raspberry mousse同个蛋糕唔太夹 味道几清新 但个人而言唔太钟意 2/5 Mont blanc cake $32 我本身钟意栗子 所以觉得呢款栗子蛋糕唔错,而且海棉蛋糕微湿润 配上栗子蓉就唔会好干 好味! 4/5 tarte aux berries $30 混合7款杂莓既挞 酸甜交杂 配上挞皮同底层既mousse中和翻杂莓既酸味 爱清甜既朋友可以试试 3.5/5 red bean puff $16 个人觉得太甜 而且红豆抢左custard同puff既味道
mousse au chocolate $30
4/5
tarte aux berries $30
3.5/5
red bean puff $16
个人觉得太甜 而且红豆抢左custard同puff既味道 所以食唔出个层次 但红豆好多好有口感
3/5
left-chestnut puff $16/ right- caramel banana tart$29
栗子puff好多栗子 一咬落去非常满足 加上custard好夹 满口栗子香 唔会好甜!
4/5
tart很特别 充满朱古力香 加上 caramel cream好香口 但香蕉味唔特出 不过整个配搭好好 虽然唔算好甜 但口感比较溜
3/5
creamy carbonara $50
好够酱汁同好creamy既pasta 食到好香鸡蛋味 酱汁浓郁咁黏住意粉 但份量就唔太够 刚好适合一个女仔既份量