2024-12-04
一直都觉得北角好老旧同好福建😂 今日咁岩去睇医生,就系附近揾间coffee shop医肚。发现原来北角原来市区翻新左好多,仲开左好多小店。 今次就求其选中左呢间ABC ☕️ 结果系 🔟分推荐! !环境: 有outdoor 同indoor seats, 两边都好chill, 有sofa seats可以两三个朋友挨坐住吹水,亦都有木🪑同台,好适🈴一边饮野一边做嘢 餐厅设计感觉好似卖家品灯饰店🪞🚪🛋️ 设计摆设都好有品味 食物: 叫左个咖喱 🐑 炒印度米,米炒得好干爽,咖喱羊好入味,而且羊肉真系好有羊肉香而且好软滑(我系超钟意食羊😂 香港好多餐厅都可以煮到个羊唔似羊🥲) 。饭面洒左啲椰丝醉,饭又混入左好多花生粒,成个饭好惹味同好有咬口。 另再加多左杯黑咖啡☕️ 好有果香好有惊喜!最后忍唔住再叫多杯😗