之前见到FB有个PAGE既相好吸引,就揾下系咩餐厅,结果原来系呢间,果阵见就到圣诞就约好朋友出黎食餐饭~无BOOK位但我6点半就到而且系平日夜晚到所以都无咩人,一入去有个好高既外国WAITER黎招待我,我一望,哗....西班牙餐厅…呢个人好有迪基亚(曼联既门将)既感觉XD 坐低之后就换左一个本地细细粒既WAITRESS黎同我讲解下餐牌,佢都几好人,把声都几好听GA~ 等朋友到埋我地就ORDER野食LU~首先当然黎杯SANGRIA先啦~不过我地要左个白酒既~~~西班牙银鳕鱼蛋饼---好香,比想像中大件,一切开真系见到好多鱼肉系入面,好足料呀~脆炸和牛薯蓉球---新鲜热辣脆卜卜,食落外脆内暖,感觉似日本果D可乐饼~黑:小墨鱼件黑毛猪火腿及西班牙朝鲜蓟饭---呢间餐厅有好几款唔同既西班牙饭,朋友决定左呢款~一上枱就好香,份量都唔少~个汁好惹味,而且D饭唔太湿又唔太干,都算系我印象中比较满意既一个煮法,有机会都想试埋其他款式~原只八爪鱼腿---就系呢个菜式令我对呢间餐厅有兴趣啦~,虽然实物又唔系真系话好大条,但都唔细GA(不过都要成二百几三百蚊),佢同其他西班牙餐厅一样都系果种比较淋身既质地,
首先当然黎杯SANGRIA先啦~不过我地要左个白酒既~~~
原只八爪鱼腿---就系呢个菜式令我对呢间餐厅有兴趣啦~,虽然实物又唔系真系话好大条,但都唔细GA(不过都要成二百几三百蚊),佢同其他西班牙餐厅一样都系果种比较淋身既质地,而且炭烧果种香真系会令到你食完唔够喉~
炭烧马铃薯---呢个系SIDE DISH,炭香味够,味道就无咩特别~
食完之后个WAITRESS话我地听LIKE FACEBOOK仲会送一个甜品(系MENU度任拣),我地讲笑问系咪两个都LIKE就会送两个,佢竟然话”细声D,我俾两个你地~”之后我地就拣左呢两个啦~

西班牙式焦糖布甸---其实就系雪糕焦糖布甸,唔太甜都OK~
加泰罗尼亚忌廉配奶冻肉桂碎伴柠檬雪葩---食唔出只忌廉有咩特别,不过忌廉加奶冻一齐食个感觉真系好幸福,仲有柠檬雪葩果种清新令到肥腻感可以中和~两只甜品都唔会过甜,我都几钟意~
我好满意呢餐,有机会一定会再黎~希望仲会再遇到呢个咁好既WAITRESS啦~~
2016-12-22