2023-11-07
之前经过登龙街,见到呢间新开嘅西餐都有啲想试,觉得门面好靓同全部都系柔和白tone,今次同朋友庆祝生日顺便过嚟食dinner🤍入到餐厅楼底都几高,空间感十足,都几悠闲舒适,我同朋友order左:慢煮鸡胸凯撒沙律份量都几多,食得出慢煮鸡胸落咗啲心思,咬落肉质好滑溜,而且保留左鸡肉嘅juicy,沙律菜够新鲜,加埋面包糠、芝士碎同酸酸甜甜嘅沙律酱汁好开胃扇贝忌廉明太子意大利粉卖相精美,大大只扇贝放系中间,仲有d黑鱼子衬托,意大利饭好creamy,配埋扇贝嘅鲜甜一齐食几滋味清酒味淋鲍鱼鲜蚬麻辣意粉同样卖相好靓,d蚬好多同砌到成朵花咁蚬肉同鲍鱼都算鲜甜,个意粉食落口感几得意,有啲似食紧水煮牛嘅海鲜意粉版不过小辣都几辣下,主要适合啲食得辣嘅朋友凤梨酥巴斯克芝士蛋糕好好食,上面铺咗块大大嘅凤梨干,侧边有玫瑰花瓣做伴碟,芝士蛋糕入边仲有凤梨同凤梨酥粒粒,食落唔似传统芝士蛋糕咁腻,好清新,呢个配搭口感同味道都一流而且仲安排埋蜡烛,服务唔错