2018-03-07 137 浏览
观塘好多工厦好野食,之前食过附近工厦的餐厅也有惊喜。今次到The Wave 附近做野,地点好方便我,就search 到Mini Friday.订左12:30pm, 地点好易揾,一上到3楼,职员已欢迎你呢度好大,装修都好似Bar, 有几部飞镖机 (电子嘅,唔知正确叫咩名). 入门口已见到. (唔记得影相)待友人也坐低,侍应就放下汤+墨西哥脆片,我地都未点𩠌?!原来坐低就会递上餐汤和小食但脆片系冻既,无咁脆,仲好油,我地都无食哂。朋友食咖哩焗黑毛猪肋骨饭,好怕食ribs 多骨少肉,但呢个黑毛猪肋骨好多肉,够juicy!同一时间,上左份鸡亦,我地话无叫到⋯原来点一个餐会送两只鸡亦! 咁得意 呢个系去骨明太子鸡亦,几香口,系惹味既,但唔热⋯我地每人只食左一只我点左炭烧西班牙黑毛猪梅肉西班牙黑毛猪食得多,但佢嘅梅头位就未食过!当然,梅头系肥d既,会淋身d, 加埋个汁味道又几得意! 佢唔大块,但食完都有d’漏‘。 最钟意系佢嘅伴碟唔系西兰花,而系更有营养嘅羽衣甘蓝!呢个真系surprise ! 仲要几好味,无左阵草青味总括而言我应该会再嚟,坐得舒服,可以倾下计,同试埋隔壁嘅边炉但杯咖啡有待改善

订左12:30pm, 地点好易揾,一上到3楼,职员已欢迎你

). 入门口已见到. (唔记得影相)

但脆片系冻既,无咁脆,仲好油,我地都无食哂。

墨西哥脆片

同一时间,上左份鸡亦,我地话无叫到⋯
原来点一个餐会送两只鸡亦! 咁得意

我点左炭烧西班牙黑毛猪梅肉

西班牙黑毛猪食得多,但佢嘅梅头位就未食过!

但杯咖啡有待改善