2022-06-09 199 浏览
今朝开了个马拉松会议,开到午餐饭点都过了。但同事竟然事业心重到话想一气呵成整理埋会议记录。我虽然唔会阻止佢,但我饿到胸贴背的就不陪了,先落楼食个quick lunch, 顺便带外卖俾同事。因为过了饭点,所以餐厅没太多人,环境可好了,而且因为佢是自助形式的,所以人少就唔怕落单后冇位坐。同系餐厅我经常帮衬,但中环呢间反而少来,原本唔清楚佢地嘅点单流程,幸好店员几friendly, 解释俾我听系先选食物再付钱。呢度食物选择算多, 三文治、意粉、沙律、甜品都有。每次来必食佢地嘅牛角包,今日就食牛油果小意虾牛角包三文治, 配件egg tart,冻美式咖啡。困左系会议室几个钟,所以我坚持要堂食,叹杯咖啡,refresh一下。呢度座位都几舒服,几relax。牛油果小龙虾满满咁堆在牛角包上,好似小山,所以要用刀义嚟食。蛋挞味道浓郁,唔太甜都几好味。朋友嘅外卖是五款沙律跟Carrot Cake。原本唔知买咩外卖俾朋友食, 见我有选择困难症,店长就耐心地介绍,帮左唔少忙。