2021-11-05
今次试Moreish & Malt 湾仔,面积不太大,table seat同 bar seat各占一半。当晚无预约walk-in,table seat已有booking,唯有坐bar seat。(对脚短既我有d辛苦)menu选择唔太多,叫做样样有d,伴酒小食既墨西哥片,鸡翼等,主食有汉堡包,猪/牛扒,意粉等,甜品有豆腐芝士饼,奶冻等。两个人叫咗水牛鸡翼 (大份有10只),焗春鸡加一份配菜,生啤一杯,份量都ok,埋单近$600。-鸡翼,味道有d辣,够大只,一人食5只有d漏。-焗春鸡,外层用面包糠一齐焗,口感几特别,肉质嫩滑,好味。无点到太多野食但都已经好饱,味道都好好,要特别赞下佢地既服务。-中途有table seat既客人埋单,主动帮我地转枱。-主动同我地换骨碟,好细心。有时候d细微位睇落无乜特别,但其实好多时只要做多少少客人就会觉得暖心。多谢kumar同tony两位的贴心服务,有机会会再去。
-鸡翼,味道有d辣,够大只,一人食5只有d漏。
-焗春鸡,外层用面包糠一齐焗,口感几特别,肉质嫩滑,好味。
-中途有table seat既客人埋单,主动帮我地转枱。
-主动同我地换骨碟,好细心。
多谢kumar同tony两位的贴心服务,有机会会再去。