2020-04-01
今晚同朋友一齐嚟到大坑呢一度食晚饭,咁今日我朋友生日 ,咁我就想带佢有一间有格调嘅餐厅食,所以就book咗位呢一间餐厅食,呢间餐厅我觉得有气氛、几好有格调之余同埋静静地可以一齐畅谈。 同埋我见现场环境多数都系有情侣喺度庆祝生日。 咁我哋叫咗以下菜式:烟三文鱼配荷兰汁波蛋 : 呢一个头盘我觉得几得意,因为只蛋都煮得唔错,系流心蛋再配埋个牛油脆脆 ,加埋佢个汁,个汁系似 mango source,a bit sweet。 加埋食埋个烟三文鱼咸咸哋,觉得呢一个头盘菜色都几得意 ,之前都冇乜点喺餐厅试过呢一款嘅头盘。蟹肉芒果沙律 : 呢个蟹肉芒果沙律我觉得几得意,因为𠮶啲脆脆 夹埋啲蟹肉忌食 我觉得几好食再配埋啲蔬菜亦都几新鲜,所以我觉得呢个头盘沙律真系唔错, 啲菜点少少 vinegar 嚟食酸酸哋几得意,Starter嚟讲系一个几好嘅refresher。 而我个人几推荐 呢一个starter。香煎石斑鱼配提子牛油汁: 呢个石斑鱼系我朋友order嘅咁我试咗少少呢条石斑鱼我觉得最特别嘅地方就系佢住得几生先同埋个鱼皮煎得好香脆所以如果唔系太大食嘅朋友我觉得你要order呢一条石斑鱼因为我觉得佢先
香煎石斑鱼配提子牛油汁: 呢个石斑鱼系我朋友order嘅咁我试咗少少呢条石斑鱼我觉得最特别嘅地方就系佢住得几生先同埋个鱼皮煎得好香脆所以如果唔系太大食嘅朋友我觉得你要order呢一条石斑鱼因为我觉得佢先得唔错好少餐厅有咁嘅水准。
The US Striploin: 我钟意呢一个牛扒肉,呢个牛扒呀, 愉快怕我觉得佢设计生同埋摆设都非常之fantastic 。Moreover,我觉得肉非常之鲜嫩,啲肉汁都锁系牛肉入面, 厨师嘅功力亦都可见一斑。 所以大家可以参考我幅图因为都唔使讲嘢,正!
最后如果大家想同朋友庆祝生日或者情侣gathering庆祝,我诚意推荐呢一间餐厅,因为我觉得呢间餐厅啲食物有保证之余同埋都几有气氛,环境唔错、值得推荐唷!!