2018-08-15
真系咁大个囡都未入过重庆大厦, 呢度太神秘啦. 同同事倾开计, 原来佢都未去过, 咁就啱啦, 齐齐去试下新嘢啦上网睇左一轮, 见呢间7E咖哩王食评吾错, 就佢啦!跟据网友们嘅指引, 我地去到重庆就问管理员E座点行, 管理员问我地系咪去食饭, 跟住吾洗1秒就有个哥哥行过嚟带路, 穿穿插插咁就行到去䢂口, 好好呀~ 只要揾到E座就一定揾到间餐厅, 沿路指示都好清楚.入到去, 见到都有5枱客, 好似都食得几开心, 咁我地就安心坐低啦.(好在我地早到咋, 之后陆陆续续有客入嚟, 未到8:30PM已经坐满座) 餐厅吾系靓装, 但企企理理, 感觉好自在.其间见到待应执枱/摆枱都好快手快脚, 仲抹得张枱好干净添.咪左轮餐牌吾知点咩好, 于是请老板娘介绍几道菜俾我地 :烧鸡腿 --- 铁板上, 上枱时仲出烟㗎, 见到都兴奋!特色烤鸡 --- 好好味! 酱汁微微辣, 带D甜, 好易入口, 配烤饼或者饭都一流. 鸡肉吾鞋, 无骨, 啖啖肉. 芝士波菜 --- 呢碟真系好特, 我食食下都要confirm多老板一次个𩠌名. D芝士好大粒, 但口感同味道都吾似芝士. 咬落个感觉似豆干, 芝士味好淡好淡, 俾其他
上网睇左一轮, 见呢间7E咖哩王食评吾错, 就佢啦!
跟据网友们嘅指引, 我地去到重庆就问管理员E座点行,
只要揾到E座就一定揾到间餐厅, 沿路指示都好清楚.
餐厅吾系靓装, 但企企理理, 感觉好自在.
其间见到待应执枱/摆枱都好快手快脚, 仲抹得张枱好干净添.
咪左轮餐牌吾知点咩好, 于是请老板娘介绍几道菜俾我地 :
烧鸡腿 --- 铁板上, 上枱时仲出烟㗎, 见到都兴奋!
芝士波菜 --- 呢碟真系好特, 我食食下都要confirm多老板一次个𩠌名. D芝士好大粒, 但口感同味道都吾似芝士. 咬落个感觉似豆干, 芝士味好淡好淡, 俾其他香料盖过晒. 真系好得意, 我未试过可以成旧芝士咁样咬. 波菜蓉+劲香料, 要嚟配烤饼又出奇地夹㖞!
蒜蓉烤饼 / 牛油烤饼 --- 我个人偏爱牛油烤饼多D, 比较烟韧; 但同事钟意蒜蓉烤饼, 无咁油腻.
呢度都几得意, 食物好有特色, 绝对好食过出面D连锁店.
有好多外国人帮衬, 值得去食.