2019-05-12 74 浏览
山长水远嚟到荃湾 除咗路德围都仲有其他选择值得一试嘅呢度环境清幽 最适合打卡塑造左个舒适环境比客人用餐👍🏻今日试咗三样菜式 都有surprise🙊1️⃣地狱辣子爆谷鸡🍿🐥2️⃣白宫生日汉堡🎂🍔3️⃣香蒜芫茜什菌炒意粉1️⃣唔系好辣嘅炸鸡🙊口感适中 鸡块、粉嘅比例都啱一细口啱啱好 脆皮🤔朋友就觉得味道偏向甜辣少少会更好食2️⃣概念好好嘅生日汉堡 顾名思义系将生日蛋糕🎂同汉堡🍔结合而成变成生日汉堡以热香饼🥞代替传统汉堡嘅面包,好创新其实呢个都系我好钟意 因为好健康 隔离仲有菜❤️好适合喜好饮食清淡嘅人 即系我蛋、番茄同埋一片培根🥓加上热香饼🥞令成个生日汉堡富有层次感(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)蛋同埋热香饼🥞都系微甜❤️❤️ 味道方面 拿捏好得宜好少会喺出面食到啱自己口味嘅食物🤣但系因为我冇话特别中意培根🥓🙌🏻 所以佢排第二若果客观啲来讲 薄薄地一片培根又唔叫太过分唔钟意芫荽嘅朋友就最钟意食生日汉堡 唔会过于油腻 唔钟意🥓嘅我就最钟意搭配得宜嘅意粉 因为…3️⃣意粉有芫荽出没❗️注意⚠️如果钟意食芫荽 即系我 就一定要试😽芫荽、菇、意粉全部都系我钟意所以我最钟意就系碟意粉!首先意粉炒得好香而且配料芫荽、菇搭配得好好🙆🏻‍♀️其实我都钟意食蒜
山长水远嚟到荃湾 除咗路德围都仲有其他选择值得一试嘅
呢度环境清幽 最适合打卡
塑造左个舒适环境比客人用餐👍🏻
今日试咗三样菜式 都有surprise🙊
1️⃣地狱辣子爆谷鸡🍿🐥
2️⃣白宫生日汉堡🎂🍔
3️⃣香蒜芫茜什菌炒意粉

1️⃣唔系好辣嘅炸鸡🙊
口感适中 鸡块、粉嘅比例都啱
一细口啱啱好 脆皮🤔
朋友就觉得味道偏向甜辣少少会更好食

以热香饼🥞代替传统汉堡嘅面包,好创新
其实呢个都系我好钟意 因为好健康 隔离仲有菜
❤️好适合喜好饮食清淡嘅人 即系我
蛋同埋热香饼🥞都系微甜❤️❤️ 味道方面 拿捏好得宜
好少会喺出面食到啱自己口味嘅食物🤣
但系因为我冇话特别中意培根🥓🙌🏻 所以佢排第二
若果客观啲来讲 薄薄地一片培根又唔叫太过分

3️⃣意粉有芫荽出没❗️
注意⚠️如果钟意食芫荽 即系我 就一定要试😽
芫荽、菇、意粉全部都系我钟意
所以我最钟意就系碟意粉!
首先意粉炒得好香而且配料芫荽、菇搭配得好好🙆🏻‍♀️其实我都钟意食蒜但我食唔到🤔
同时系无肉意粉,适合素食者👍🏻
吃素又爱芫荽嘅就十分适合😳

整体上来讲我觉得呢间店都颇为贴心
菜式上面都考虑左唔同人士嘅喜好或者用餐(我谂应该系咁,都可能系我谂多😂😂)咁多选择总有一款啱你嘅🤣
2019-05-11
  • 白宫生日汉堡