2024-08-18
是日精选莫过于成功去到呢间新鲜热辣既Asia Best 50 Bar 既No.1, 5点令去到见到一条人龙等攞飞, 我地尾位排到21个, 等左大概2个钟就有位😂 呢度既装修好Vintage同Cozy, 系香港比较少见既酒吧枱局, 有卡位, 企位, 窗边Bench位, Bar枱位, 我地入到去被安排左去企位, 有坐位既时候Staff就会主动帮你调返去坐位☺️ 饮品方面以Cocktail为主, 编排由轻量级到浓郁级, 食物就以Fingers Food 为主🙂YUZU SHAKERATO🍸 ($130)呢杯带有floral & bitter 口味既Cocktail用左柚子清酒做基底, 再加入Amaro Santoni同葡萄柚, 第一啖入口酒精味浓郁带点花香, 后调会有淡淡既柚子皮苦涩既味道, 层次好丰富🥰IL CACCIATORE🍹 ($130)第二杯系vegetal & refreshing, 用左接骨木花, Mancino Bianco Vermouth, 车厘茄, 柠檬, 辣根调制, 入口有淡淡既苹果香, 再散发少少车厘茄既味道, 真系好易入口同清新既我杯酒😍FOCACCIA 🥪($16
YUZU SHAKERATO🍸 ($130)
IL CACCIATORE🍹 ($130)
我杯酒😍
FOCACCIA 🥪($160)
烘到脆卜卜既面包夹住厚厚既义式火腿, Whipped Ricotta, 腌辣椒, 成个配搭好夹, 火腿既味道好特别同香, 不槐为必点菜式😌
呢度昏暗嘅灯光好有Feel, 个Vibe 好正, 好适合同朋友黎摸下酒杯底倾下计😎