2022-09-16
Those black tip reef sharks are beautiful 呢个礼拜轻松渡过,又到快乐星期五晚上,要轻轻松松enjoy下。今次拣嚟兰桂芳呢间鲨鱼吧 ,因为佢哋有个出名嘅8米长大鱼缸,我想亲眼睇里面嘅“黑翼鲨”又名“伯爵鲨”!见佢哋好生猛、游得好快好有活力,画面超治愈心情即刻放松晒,坐喺旁边摸住酒杯底食饭实在赏心悦目最后都系拣坐outdoor,咁你会话依家天气闲闲哋仲系30几度噃、咁热坐外边点顶?我系认真咁视察过环境,知道餐厅好贴心嘅outdoor都有冷气,夜晚坐坐下我仲觉得冻添。饮住香槟食tapas、点都系坐outdoor先够chill,餐厅喺21楼高层可以欣赏眼前中环日落和夜景、好有feel好舒服。餐厅负责人和职员们都好好有礼貌S06 西班牙橡果风干36个月黑毛猪火腿片 配酸种面包 Iberico Bellota Ham, 36 Months Aged with Sour Dough Bread> 口感柔软的黑毛猪火腿片啖啖都有橡果清香,油润唔会太肥腻,配搭爽甜的西班牙小黄椒和清脆的黑水榄、令我谂返喺西班牙小酒馆食饭的小回忆。要赞啲酸种面包几高汁、口
S06 西班牙橡果风干36个月黑毛猪火腿片 配酸种面包
> 口感柔软的黑毛猪火腿片啖啖都有橡果清香,油润唔会太肥腻,配搭爽甜的西班牙小黄椒和清脆的黑水榄、令我谂返喺西班牙小酒馆食饭的小回忆。要赞啲酸种面包几高汁、口感结实咬到小麦粿粒和果仁、麦香味浓外脆内软好okay
S03 西班牙红虾他他
Carabineros Tartar
> 呢个tapas几出色,卖相鲜红亮丽;红虾味道鲜甜,伴有黑鱼籽、三文鱼籽香葱等更显矜贵鲜香,送酒风味甚佳
T011 西伯利亚黑鱼子 配烟熏酸忌廉多士
Siberian Caviar/White Anchovy with Smoky Creme Fraiche
> 个人是个超级海鲜迷最冧鱼鲜,黑鱼子同鳀鱼配酸忌廉多士,咸香之余口感又香又滑
D02 白朱古力咖啡奶冻配焦糖拖肥泡沫 White Espresso Panna Cotta with Caramel Toffee Foam
> 呢个甜品有朵小紫花点缀好精致,甜度控制也好,食到脆脆白朱古力片,咖啡奶冻香醇顺滑,拖肥泡沫淡香唔会浓甜,成个甜品夹埋好balance,ko晒佢话咁易
Champagne
White Wine